22 Mayıs 2015 Cuma

Güncelleme Destegi Bakımından Ios ve Android

Gün geçtikçe teknolojiler artıyor ve haliyle akıllı telefonlar da çoğalıyor . Akıllı telefonlar çoğalınca da yeni farklı farklı işletim sistemleri ortaya çıkıyor . Bunlardan şuanda en popüler üçü ;



1) Android
2) İos
3) Windows Phone

Eğer tercihe göre nitelendireceksek en fazla android tercih ediliyor , daha sonra ios ve windows phone geliyor . Biz bugün sizlerle ios mu android mi karşılaştırmasını göreceğiz . Ancak sadece güncelleme desteği üzerinden gideceğiz .

Şimdi eğer android'e bir bakacak olursak gerçekten bir çok telefonda yüklü olduğu için firmalar güncellemeyi kendisi yayınlamak zorunda kalıyor . Her telefona ayrı ayrı geliyor yani . Ve tabii ki bazi android telefonları artık güncelleme desteğini çok erken yitiriyor . Mesela en fazla 4.4 Kitkat'a kadar destekliyor daha sonrasını desteklemiyor gibi düşünebiliriz bunu .



 Ama İos'ta durum farklı .İosun sahibide Apple olduğu için daha fazla destek verebiliyor telefonlara çünkü ios yuklü olan sadece İphone ve Tabletler var . Hepsi de Apple'ın olduğu için sıkıntı çıkmıyor daha sık güncelleme yayınlayabiliyor .Ama tabii ki onlarda bir yere kadar destekliyor daha sonra o da kesiliyor ama tek marka telefon ve tek işletim sistemi olduğu için Android'den daha iyi desteği var diyebiliriz.

Yani iosta androide göre daha iyi güncelleme desteği var diyebiliriz işin özü . Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere kendinize iyi bakın , diğer web mecmuası makalelerimizi okumaya devam edin .




0 yorum :

Yorum Gönder

Copyright © 2014  Web Mecmuası | Designed With By Blogger Templates | Distributed By Gooyaabi Templates
Scroll To Top