9 Eylül 2015 Çarşamba

Logo Tasarlarken Nelere Dikkat Edilmeli ?

logo_tasarlarken_nelere_dikkat_edilmeli_1_web_mecmuası

Bir internet sitesinin en önemli şeylerinden biri temasıdır.Temanın görsel ve teknik açısından iyi olmasıdır. Daha sonra temanın içindeki maddeler gelir , bu maddelerden biride sizinde bildiğiniz üzre sitenin logosudur. Logo , sitenin olmassa olmazıdır . Sitenin temsili küçük bir resmidir , içerisinde sitenin iconu , yazısı , adresi bulunur . Kimine göre bu değişiklik gösterir , kimi sadece ismini yazar , kimi sadece adres . Ne yazdığınız önemli değil ama logo tasarlerken bilmeniz gereken belli başlı hususlar var.Bugünkü makalemizde onları sıralayacağız.


logo_tasarlarken_nelere_dikkat_edilmeli_2_web_mecmuası

Boyut

Logonun boyutu en önemlilerden biridir.Sitenizin temasındaki logo kısmının boyutuna uygun olmalıdır.Eğer ondan küçük olursa otomatik ölçekleneceği için logonuz sitenizde bozuk gözükür.Size tavsiyemiz , logo boyutunu katlar şeklinde arttırın.Örneğin sitenizdeki logo kısmının boyutu 300x100 ise siz logoyu tasarlerken 3 katı ölçekte büyütün ve 900x300 yapın . Daha sonra temanızın logo kısmında resim boyutlandırma kodu varsa aynı ölçeğe boyutlandıracaktır ve logonuz daha net gözükecektir.

logo_tasarlarken_nelere_dikkat_edilmeli_3_web_mecmuası

Renk

Kullandığınız renk de çok önemlidir.Uyumsuz renkler kullanmaktan kaçının . Birbiri ile bütünleşen , uyumlu renkleri tercih edin her zaman.Eğer hiç renk bulamazsanız temanınızın renkleriyle uygun bir renk tercih edin.Logonuzda çok fazla renk olmazsa daha orjinal ve sade gözükecektir. Ayrıca logoda icon kullanırsanız kullandığınız iconun renklerini de kullanabilirsiniz logodaki yazılarda.

logo_tasarlarken_nelere_dikkat_edilmeli_4_web_mecmuası

İcon

Logoda siteniz ile alakalı bir icon kullanın . İlla ki bir icon kullanmak zorunda değilsiniz , hiç icon da kullanmayabilirsiniz. Ancak eğer icon kullanacaksanız sitenizin faviconunu kullanabilirsiniz. Yada sitenizin amacını belirten güzel bir icon hiç de fena gitmez. Eğer sadelik isterseniz flat icon kullanabilirsiniz. Flat iconları (flaticon.com) sitesinden bulabilirsiniz.Yada genel bir logo araması isterseniz (iconfinder.com) kullanabilirsiniz.Bu siteler yabancı siteler olduğundan dolayı arama yaparken ingilizce olarak yapmalısınız.

logo_tasarlarken_nelere_dikkat_edilmeli_5_web_mecmuası

Font

Logonuzdaki yazılarda kullandığınız font çok önemlidir.Eğer site isminizde , sloganınızda ,veya adresinizde türkçe karakter varsa mutlaka türkçe karakter uyumlu bir font kullanmalısınız. Yabancı fontlar İ , Ğ , Ş ve birkaç harfi bazen desteklemeyebilir. O nedenle kullandığınız fonta önem veren çok da şekilli şukullu değil de , sade bir font kullanır ve doğru efekt verirseniz logonuz güzel görünecektir.

logo_tasarlarken_nelere_dikkat_edilmeli_6_web_mecmuası

Yaratıcılık

Logonuzu tasarlarken yaratıcılığa önem verirseniz daha iyi olur. Örneğin site adınız iki kelime ve ikiside " k " harfiyle başlıyor.Sizde logoya bir tane K harfi koyup ikisine de ortak olarak kullanabilirsiniz . Bu sadece bir örnek , yaratıcılığınız iyi ise sizde birkaç tane bulursunuz.

Logonuzu tasarlarken bu verdiğimiz maddelere dikkat ederseniz neticesinde güzel bir logoya sahip olmanızı umut ediyoruz.Web Mecmuası olarak bir özgün ve yararlı makalemizin daha sonuna geldik.Bir sonraki makalemizde görüşmek üzere kendinize iyi bakın ve bizi takip etmeye devam edin.

0 yorum :

Yorum Gönder

Copyright © 2014  Web Mecmuası | Designed With By Blogger Templates | Distributed By Gooyaabi Templates
Scroll To Top