15 Eylül 2015 Salı

WWW Nedir ?

www_nedir

World Wide Web’in kısaltması olan WWW veya W3, dünya çapındaki ağ yani web’dir. Web ise internet üzerinde yayınlanan, birbiriyle bağlantılı hypertext dökümanlardan oluşan bir bilgi sistemidir. İnternet ve web terimleri aynı şey değildir.  Fakat web’in temeli internet’tir. Web, internet üzerinde kurulmuştur ve internet'in sunduğu mekanizmalardan çoğunun kullanılmasını sağlar.

World Wide Web'e bağlanmak için Mozilla Firefox, Chrome gibi bir web browser kullanmanız gerekir.

2001'deki araştırmaya göre, çoğunlukla görünmez web ya da derin web'de 550 milyardan fazla belge vardı. 2.024 milyon Web sayfasının anketinin belirlediğine göre İngilizce sayfalar %56,4'le birinci sırada, ardından %7,7 ile Almanca, %5,6 ile Fransızca ve son olarak %4,9 Japonca gelir. Örnek olarak 75 farklı dilde Web arması olarak kullanılan yeni bir çalışma, Ocak 2005 sonu itibariyle kamuya indekslenebilir 11,5 milyar Web sayfası bulunduğu belirlenmiştir. Mart 2009 itibariyle endekslenebilir Web 25 milyardan fazla sayfa içerir. 25 Temmuz 2008'de Google yazılım mühendisleri Jesse Alpert ve Nissan Hajaj, Google Ara'da benzersiz URL'ler bulduklarını açıkladı.

Kaynak: https://wmaraci.com/nedir/

2 yorum :

  1. İşte bilgilendirici makale çok aradım sonunda buldum çok saolun

    YanıtlaSil
  2. As claimed by Stanford Medical, It's indeed the SINGLE reason women in this country live 10 years longer and weigh on average 42 pounds lighter than us.

    (Just so you know, it really has NOTHING to do with genetics or some secret-exercise and EVERYTHING to "how" they eat.)

    P.S, What I said is "HOW", and not "WHAT"...

    Tap this link to reveal if this little test can help you discover your real weight loss possibility

    YanıtlaSil

Copyright © 2014  Web Mecmuası | Designed With By Blogger Templates | Distributed By Gooyaabi Templates
Scroll To Top